Vad är Fibaro?Fibaro

Fibaro erbjuder en enkel installationsprocess, som eliminerar behovet av att dra metervis av kabel. Modulerna är så minimala att de kan installeras i en k
opplingsdosa bakom en strömbrytare, rullgardinsbrytare, etc. och är kompatibla med alla system.
Det är det enda systemet på marknaden som kan styra dimbara LED-belysning eller fluorescerande lampor i system utan neutralledare.Systemet är inte anslutet permanent till byggnadens infrastru
ktur. Så om du vill förändra ditt hem, ta ner några väggar och ändra inredning så är det är inget problem. Du tar helt enkelt ut modulen ur dosan i väggen och installerar den på en ny plats. Tack vare mesh-nätverk kommer modulen att uppdatera sitt läge och återuppta kommunikationen med de övriga komponenterna.Fibaro systemet i sig bygger på Z-Wave som är en teknik för trådlös styrning och övervakning av utrustning i framförallt hem och kontor. Fibaro är kompatibel med trådlösa produkter från nästan 300 oberoende tillverkare.

Fibaro systemet har ett mycket smart konfigurationsgränssnitt som låter dig ändra inställningar, scener och hela systemet från vilken dator som helst. Du kan även styra o

ch övervaka olika funktioner och värden via en iPad, Android tablet och smartphones. Fibaro systemet kontrollerar och övervakar status för enskilda enheter och vid behov, informerar dig om en händelse. Det känner av den exakta positionen för till exempel en motorstyrd rullgardin eller en markis. Systemet gör automatiskt backup kopior av sparade inställningar och skickar dem till externa servrar. Batteridrivna komponenter kommer informera dig i god tid om behovet av att byta batteri. Om du åker på semester och glömmer att stänga av värmen kommer Fibaro systemet skicka ett meddelande som frågar om det ska göra det åt dig.

Systemet kan även integreras med ett existerande larmsystem.
Varje systemkomponent kan fungera oberoende av den centrala enheten. Om centralenheten skadas och systemet upptäcker till exempel brand, kommer varje komponent oberoende av varandra, besluta om att dra upp rullgardinerna, öppna fönster, dörrar, aktivera ventilationssystemet för vädring, etc.
fibaropackageDu behöver inte en VPN-anslutning eller en statisk IP-adress för att fjärrstyra systemet.

Systemet är kompatibelt med alla IP-kameror som finns på marknaden – vid detektering av en händelse, kommer systemet att skicka en bild eller en video till din mobiltelefon.

 

HW Automation AB erbjuder:

Helhetslösningar inom El- och Fibaro-installationer samt integration av olika system, något som underlättar en smidig styrning av smarta funktioner.

Vi hjälper dig med:

  • Projektering
  • Installation
  • Programmering
  • Driftsättning
  • Ritningar & dokumentation